O experiență extrem de dorită atunci când vizitați locuri turistice din România este vizitarea Deltei Dunării, una dintre cele mai sălbatice și impresionante destinații din Europa. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO găzduiește o gamă largă de elemente de biodiversitate, cu oportunități ample de observare a păsărilor și de pescuit, dacă aveți permis în acest sens. Dacă ești în căutarea unei modalități de relaxare preț de o zi, o plimbare de o zi în Deltă poate fi experiență extraordinară, terapie pentru trup, minte și suflet.

Majoritatea suprafeței Deltei Dunării se află în România, în județul Tulcea. Aceasta se află în partea de nord a coastei României la Marea Neagră. O mică parte a Deltei, în primul rând ramura Chilia a fluviului se varsă spre nord în Ucraina (Odessa). Suprafața totală a Deltei este de 4.152 km2, din care 3.446 km2 sunt în România.

În funcție de locul în care vii, poate doriți să faceți mai mult decât o plimbare de o zi în Delta Dunării.  Zona este destul de îndepărtată, așa că luați în considerare timpul de călătorie atunci când vă planificați excursia. Tulcea este cel mai apropiat oraș mare de Deltă și este ușor accesibil din diverse locuri cu autobuzul sau trenul.

Delta Dunării este o zonă vastă care se întinde pe 5.700 de kilometri pătrați de râuri, canale, mlaștini, lacuri și insule minuscule unde fluviul Dunărea se întâlnește cu Marea Neagră. Așa cum știm deja, fluviul izvorăște din Munții Pădurea Neagră, din Germania, parcurgând peste 2.800 de kilometri distanță și este al doilea cel mai lung fluviu din Europa, traversând nouă țări europene.

O parte din ceea ce face această zonă atât de specială este faptul că nu este atât de asaltată de turiști. În afara României, nu mulți oameni știu despre existența Deltei Dunării. Având în vedere locația sa îndepărtată, în partea de jos a Europei de Est, poate fi o provocare pentru cei care își doresc mai mult decât o plimbare de o zi în Delta Dunării.

Pe măsură ce se apropie de destinația finală, la Marea Neagră, Dunărea se împarte în trei brațe: Chilia, Sulina și brațul Sfântu Gheorghe. Cel de-al doilea, Chilia, este cel mai tânăr și o mare parte din el trece prin Ucraina, în partea de nord. Brațul Sulina este cel mijlociu, cu multe canale ascunse care leagă cele trei ramuri. Bratul Sfântu Gheorghe este cel mai sudic, dar și cel mai exploatat. De-a lungul tuturor trei se află sate mici, dintre care majoritatea sunt accesibile doar cu barca din orașul Tulcea.

Prin urmare, dacă vreți să vă bucurați de o plimbare de o zi în Deltă, nu ezitați să vă programați o excursie cu barca, pentru a vedea aici toate frumusețile ascunse ale locului.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *